اطلاعاتی مهم در مورد اهمیت دستگاه شیر دوش در گاوداری ها
اگر گاوهای زیادی دارید و زمان کافی برای دوشیدن شیر ان ها ندارید می توانید از دستگاه شیردوش استفاده کنید. دراین شرایط لازم است در مورد نحوه چگونگی کار با این دستگاه آگاهی داشته باشید، در واقع دستگاه شیردوشی به نیروی کار کم تری نیاز دارد و کار بسیار ساده ای است ( اگر چه قبل از استفاده و پس از استفاده از آن وظایف اضافی برای تمیز کردن دستگاه خواهید داشت.)
امروزه اکثر دامداری های بزررگ از شیردوش برقی برای دوشیدن شیر گاو های خود به راحتی استفاده می کنند. به طور کلی دامداران بزرگ از دستگاه بزرگ و پیچیده تری استفاده می کنند که دارای لوله کشی گسترده بوده که شیر را به یک مخزن بزرگ منتقل می کند.
در دامداری های بزرگ تجاری، سالن های شیردوشی می توانند با توجه به تعداد گاوها از نظر شکل و اندازه متفاوت باشند. در واقع اندازه و شکل سالن شیردوشی به اندازه گله های لبنی بستگی دارد و هرچه گله بزرگ تر باشد، سالن شیردوشی بزرگتر خواهد بود.
از طرف دیگر دامداران با سالن مقیاس کوچک نیزمی توانند از دستگاه شیردوشی فردی استفاده کنند. در واقع چنین دستگاهی کوچک بوده و برای مزارع لبنی با حدود یا کمتر از 10 گاو ایده آل است.
دستگاه های شیردوش تک واحدی دارای مخزن متصلی هستند که دارای 4 مکنده برای اتصال به نوک پستان می باشد و تقریباً مثل جاروبرقی عمل می کند. این دستگاه یک خلاء برروی نوک پستانی که به طور فعال شیر تولید می کند ایجاد می کند.
با توجه به اینکه دامداران به دستگاه های شیردوشی روی آورده اند دستگاه ها چند کاره شده اند که به دامداران لبنی اجازه می دهد ضمن بهینه سازی سود، به طور موثر کار کنند.
مزایا دستگاه شیردوش
1. افزایش فعالیت:
دستگاه شیردوشی این امکان را به دامداران می دهد تا فعالیت خود را با یک گله بزرگتر افزایش دهد. در واقع، ماشین آلات مناسب شیردوشی می تواند ضمن اطمینان از کیفیت شیر، گله ها را سریع تر مدیریت کند، این امر به دامداران کمک می کند تا از گاوها بیشتر از حد ممکن شیر بدوشند.
2. هزینه:
مزیت دوم کاملاً آشکار است و صرفه جویی در هزینه های پس انداز شده با اجتناب از هزینه های کار نهفته است. یک دامداری بزرگ لبنیاتی که به صورت سنتی ( دستی) شیر برداشت می کند، به طور عادی نیاز به حداقل ده ها کارگر دارد تا بتوانند عملکرد مناسب داشته باشند اما با ماشین آلات شیردوشی اتوماتیک، فقط به تعداد کمی کارگر نیاز خواهد بود.
3. به خودکفایی رسیدن یک دامداری:
با توجه به اهمیت نقش کارگران در روش های سنتی شیردوشی، ماشین آلات شیردوشی این وابستگی دامداری به کارگران را کاهش می دهد. در یک دامداری سنتی، اگر نیروی کار انسانی به هر دلیلی قادر به انجام وظایفشان نباشند یا تصمیم به ترک دامداری بگیرند،
این امر می تواند تأثیر جدی در تولید شیر داشته باشد و بر فروش تأثیرمنفی بگذارد اما با استفاده از ماشین آلات شیردوشی، پیدا کردن کسی که بتواند ماشین ها را اداره کند و مطمئن باشد که دامداری لبنیات در همه قسمت ها فعال است، بسیار آسان خواهد بود.
در شستشو به نکات زیر توجه کنید:
- عمل شستشو و ضدعفونی دستگاه در هر وعده شیردوشی بلافاصله انجام شود.
- خرچنگی، پستانک ها غلاف پستانک باید پس از آخرین دوشش بازشده و قطعه قطعه شستشو شوند.
- شیر را ازطریق مخزن دریافت کننده و پمپ شیر از دستگاه خارج کنید.
- فیلتر را بر اساس توصیه کارخانه تمیز کنید.
- لوله های هوایی را برای شستشو با آب گرم مستقیما به آبگرمکن متصل کنید و دریچه های سه راهی را در حالت شست و شو قرار دهید.
- مواد مصرفی جهت ضدعفونی دستگاه شیردوش باید حتما در دمایی که سازنده مواد توصیه نموده استفاده شود.